Játék

Tudjátok, hogy a könyvek az életem része. Nagyon szeretek olvasni és azt szeretném, hogy minél többen olvassunk, ezért ha nálam játék van az biztos, hogy könyvvel kapcsolatos.

Azok között akik jelentkeznek erre a játékra és hagynak egy megjegyzést kommentben, valamint megosztják saját blogjukon a blogomat, hogy minél több helyre eljusson a hír kisorsolom ezt a könyvet:


Kép és leírás: moly.hu
Amiről szól:

Vacsora után a három fiatalabb nő a falon ült a felső kert végében, és az óriási holdat nézték, amint lassan kúszik a hely fölé, ahol Shelley élte utolsó hónapjait, éppen száz évvel ezelőtt. Ahol a hold ösvénye húzódott, megremegett a tenger.
Mrs. Wilkins a klubja ablakából szomorúan nézi az ömlő, hideg esőt. Miért ilyen rémes a londoni február? És miért kellett pont azt a hirdetést elolvasnia a Times-ban, ami glicíniát, napfényt és középkori kastélyt kínált áprilisra Olaszországban? Ekkor veszi észre Mrs. Arbuthnotot, aki ugyanezt a hirdetést olvassa és ugyanolyan csábítónak találja. Hátha ketten már bérbe tudják venni a kastélyt… hátha nem is olyan drága, hiszen kicsiny és öreg. Lotty Wilkins életében először megtalálja a megfelelő szavakat és eléri, hogy válaszoljanak a hirdetésre.
Végül négyen utaznak el, hogy testi-lelki felüdülést találjanak. Mrs. Wilkins és Mrs. Arbuthnot boldogtalan házasságát akarja feledni, Lady Caroline Dester a piócaként rátapadó imádókat, Mrs. Fisher pedig a magányát.
„A különösképpen esős és szomorú londoni március után egészen magával ragadta őket a szépség tobzódása. Egyszerre csak itt találták magukat: itt, ahol az ég olyan mozdulatlan volt, mintha visszatartaná a lélegzetét, ahol a fény úgy aranylott, hogy még a leghétköznapibb dolgok is átszellemültek; itt, ahol simogatott a lágy meleg és a finom illatok, ahol úgy emelkedett a magasba az ódon szürke kastély, akár egy díszlet, a háttérben pedig ott hullámzottak Perugini méltóságteljes, tiszta vonalú dombjai.”
Olaszország majdnem száz évvel ezelőtt is balzsamot nyújtott a sebzett lélekre; mire egy hónap múlva a négy nő hazaindul, boldogtalanságuk elszállt, mint a glicínia illata.


A sorsolás pedig karácsony után december 30-án lesz, hogy az új évre is jusson egy ajándék. :) 

Jó játékot mindenkinek és köszönöm ha megosztjátok. 

Megjegyzések

 1. Nagyon érdekesnek ígérkező könyv. Én imádom az ilyen jellegű olvasmányokat. Bár az én blogomat nem sokan olvassák, azért szívesen megosztom a játékot az arra járókkal.

  VálaszTörlés
 2. Szia. Rendszeresen olvaslak, tetszenek a konyvajanloid, de nekem nincs blogom, sajnos nem tudom megosztani. Kellemes Unnepeket Kivanok!

  VálaszTörlés
 3. Látom, hogy nem érhető el az oldalam csak úgy, ide teszem a bejegyzés linkjét. Nehogy lemaradjak.
  http://pufiindian.blogspot.hu/2014/12/talaltam-egy-erdekes-blogot.html

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése